ΜΑΘΗΜΑ: ΑΓΓΛΙΚΑ

ΔΑΣΚΑΛΑ: ΓΚΟΥΤΖΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

 

     Η διδασκαλία του μαθήματος της αγγλικής γλώσσας έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην ξένη γλώσσα και την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων, της ακουστικής, ομιλίας, ανάγνωσης και γραφής.

     Η κάθε δεξιότητα αναπτύσσεται ξεχωριστά αλλά και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες.

     Η πρόοδος των τεχνολογιών και η επικοινωνιακή προσέγγιση διδασκαλίας της γλώσσας φέρνουν το μαθητή σε επαφή με την εξωτερική πραγματικότητα και καλύπτουν κάποιες επικοινωνιακές ανάγκες μέσα στα πλαίσια πραγματικών περιστάσεων.

     Η χρήση της τεχνολογίας (βίντεο – κομπιούτερ – ίντερνετ) είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της διδασκαλίας μιας ξένης γλώσσας και η σωστή χρήση αυτών των τεχνολογιών έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των γλωσσικών ικανοτήτων στον προφορικό και γραπτό λόγο.

 

     Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης βρήκαν πληροφορίες μέσα από το ίντερνετ για την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και τις κατέγραψαν.

 

     Στην Ε΄ τάξη τα παιδιά ασχολήθηκαν με τη ζωή και το έργο διαφόρων ζωγράφων, όπως Πικάσσο, Βαν Γκογκ, με στοιχεία που συγκέντρωσαν από το ίντερνετ. Δημιούργησαν ταμπλό ομαδικά, πάνω στα οποία απεικονίζονται σημεία από τη ζωή και το έργο των ζωγράφων.

 

     Στην Δ΄ τάξη παίρνοντας αφορμή από μια βιντεοκασέτα: τα παιδιά εξάσκησαν την προφορική  και ακουστική δεξιότητα με διάφορες δραστηριότητες πάνω στο θέμα της ταινίας. Δουλεύοντας ομαδικά έγραψαν και εικονογράφισαν το παραμύθι.

 

     Φέτος στην Γ΄ τάξη του σχολείου μας εφαρμόστηκε πιλοτικά το μάθημα των αγγλικών, μέσα από παιχνίδι – τραγούδι και μουσικοκινητικές ασκήσεις. Τα παιδιά μαθαίνοντας το βασικό λεξιλόγιο της αγγλικής γλώσσας προφορικά και αναπτύσσοντας τις πρώτες δεξιότητες στο γραπτό λόγο, με αφετηρία ένα επίθετο και ένα ουσιαστικό δημιούργησαν τα πρώτα ποιήματά τους στην ξένη γλώσσα.