ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ τεύχος 6/2000


bibl@pi-schools.gr

 

 

 

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους για την υπομονή που έδειξαν κατά τη διάρκεια των εργασιών αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού της βιβλιοθήκης. Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών ολοκληρώθηκε και η συλλογή της βιβλιοθήκης είναι στη διάθεσή σας για επιτόπια μελέτη, δανεισμό βιβλίων και τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχονται από τη βιβλιοθήκη και περιγράφονται στη συνέχεια.

Σας περιμένουμε...

 

Ο νέος χώρος της βιβλιοθήκης

Μετά την περάτωση των εργασιών αναμόρφωσης του χώρου η βιβλιοθήκη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου μεταφέρθηκε στο ισόγειο και στον ημιώροφο του παλαιού κτιρίου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.), Μεσογείων 396 . Ο χώρος της βιβλιοθήκης συμπεριλαμβανομένων και των βοηθητικών χώρων εκτείνεται σε τρία επίπεδα: στο ισόγειο, στον ημιώροφο και στο υπόγειο.

Λειτουργία της βιβλιοθήκης και υπηρεσίες που προσφέρονται

Για την εξυπηρέτηση του κοινού η βιβλιοθήκη λειτουργεί καθημερινά 9.30-13.30 εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Κατά τις ώρες αυτές το προσωπικό της βιβλιοθήκης θα είναι διαθέσιμο για να απαντάει στις ερωτήσεις των χρηστών και να τους βοηθάει με τις βιβλιογραφικές τους έρευνες.

Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική μόνο για το προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Υπάρχει δυνατότητα φωτοτυπιών στο χώρο της βιβλιοθήκης. Διατίθεται κάρτα 100 μονάδων για φωτοτυπίες.

Επισημαίνουμε και τη δυνατότητα που έχουν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αναζητήσεις στη συλλογή της βιβλιοθήκης μέσω του διαδικτύου στη διεύθυνση www.pi-schools.gr/OPAC.html από τον προσωπικό τους η/υ και στη συνέχεια να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη για να μελετήσουν το συγκεκριμένο υλικό.

Στα τερματικά της βιβλιοθήκης ο επισκέπτης μπορεί να κάνει αναζήτησεις στη συλλογή της βιβλιοθήκης και σε καταλόγους άλλων βιβλιοθηκών της Ελλάδας και του εξωτερικού μέσω του αυτοματοποιημένο βιβλιοθηκονομικού συστήματος (Advance: Geopac).

Το κοινό έχει πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς καταλόγους της βιβλιοθήκης και στο διαδίκτυο. Το προσωπικό της βιβλιοθήκης υποστηρίζει και ενημερώνει τους επισκέπτες στη χρήση των καταλόγων της. Οι επισκέπτες της βιβλιοθήκης λοιπόν μπορούν να πραγματοποιήσουν τις εξής αναζητήσεις:

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα παραγγελίας άρθρων από περιοδικά που βρίσκονται σε βιβλιοθήκες της Ελλάδας και του εξωτερικού σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Ε.Κ.Τ).

Νέο πληροφοριακό υλικό

Το Kέντρο Τεκμηρίωσης - Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης παρέλαβε πρόσφατα υλικό που αφορά ποικίλα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά θέματα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα για αγορές νέων τίτλων βιβλίων έως 15/2/1999 για να εκτελεστούν το συντομότερo με την τρέχουσα παραγγελία της βιβλιοθήκης. Πληροφορίες: κ. Ρογάρη ή κ. Αδαμοπούλου στο 6014 206