" Αν μείνουμε χωρίς βιβλιοθήκες, τι θα έχουμε; Δεν θα έχουμε ούτε παρελθόν,ούτε μέλλον."

Ray Bradbury, συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας (Mojave Magazine)

Αναζήτηση της ελληνικής εκπαιδευτικής αρθρογραφίας στον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του καταλόγου της βιβλιοθήκης εντάχθηκε και νέα βάση δεδομένων που αφορά τα στοιχεία του Δελτίου Εκπαιδευτικής Αρθρογραφίας από το 1992 και εξής.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί πλέον μέσω του καταλόγου να αναζητήσει στοιχεία όχι  μόνο για βιβλία, αλλά και για την ελληνική εκπαιδευτική αρθρογραφίας.

Όλα τα άρθρα που θα εντοπίσει κανείς στον κατάλογο προέρχονται από περιοδικά που ανήκουν στη συλλογή της βιβλιοθήκης, η οποία  βρίσκεται στον

ημιώροφο. Επίσης στον κατάλογο μπορούν να εντοπιστούν και ξενόγλωσσα άρθρα που αφορούν την ελληνική εκπαίδευση, τα οποία επίσης βρίσκονται στη συλλογή της βιβλιοθήκης.

Πώς δημιουργήθηκε η νέα βάση δεδομένων;

Στο πλαίσιο του 1ου ΕΠΕΑΕΚ επεξεργάστηκαν τα στοιχεία του έντυπου δελτίου και σε ορισμένες περιπτώσεις έγινε εκ νέου εισαγωγή τους. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ειδικό πρόγραμμα που μετέτρεπε τα δεδομένα αυτά σε βιβλιογραφικές εγγραφές του ηλεκτρονικού καταλόγου.

Πώς γίνεται η αναζήτηση και ανάκτηση στοιχείων;

Για να αναζητήσει στοιχεία της ελληνικής αρθρογραφίας, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ακολουθήσει την παρακάτω διαδρομή:

  1. Μπαίνει στη σελίδα της βιβλιοθήκης και από τις επιλογές της Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης επιλέγει OPAC Βιβλιογραφική και Αρθρογραφική Αναζήτηση (Εικόνα 1).

  1. Αφού στη συνέχεια επιλέξει την ελληνική ή την αγγλική γλώσσα, μπορεί να μπει στον Κατάλογο Δελτίου Εκπαιδευτικής Αρθρογραφίας κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη ένδειξη (Εικόνα 2).Εικόνα 1

Εικόνα 2

Επόμενη Σελίδα