ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΣΑΤΣΑΚΟΥ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η κυρία Αθανασία Τσατσάκου είναι καθηγήτρια γαλλικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα και θεωρίας της λογοτεχνίας στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει από το 1965. Είναι κάτοχος του διπλώματος Maitrise στη γαλλική φιλολογία του Πανεπιστημίου της Nice - Sofia Antipolis και διδάκτωρ της γαλλικής λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το Σεπτέμβριο του 2006 είναι Αντιπρύτανις ακαδημαϊκών υποθέσεων και προσωπικού του παραπάνω Πανεπιστημίου. Η θητεία της λήγει τον Αύγουστο του 2010. Είναι Πρόεδρος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π) του Α.Π.Θ. και εκπροσωπεί τη Σύνοδο των Ελλήνων Πρυτάνεων στο συμβούλιο της ΄Ενωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (E.U.A). Από το 2002 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας «ΤΕΧΝΗ».
Από τον Απρίλιο του 2010 είναι αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Πρόεδρος του Τμήματος ποιότητας της εκπαίδευσης.
Η Γαλλική Κυβέρνηση της έχει απονείμει το παράσημο του Ιππότη της Τάξης του Ακαδημαϊκού Φοίνικα για την προσφορά της στα γαλλικά γράμματα και την προώθηση της γαλλοφωνίας.