«Το πραγματικό πανεπιστήμιο σήμερα είναι μια  καλή συλλογή βιβλίων»
Thomas Carlyle


Πρόσκληση στους νέους χρήστες της βιβλιοθήκης

 

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καλωσορίζουμε τα παλαιά και νέα στελέχη του ΠΙ και προσκαλούμε τους νέους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, που δεν έχουν ήδη εγγραφεί  ως μέλη της Βιβλιοθήκης του ΠΙ, να μας επισκεφτούν για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και  να έχουν δικαίωμα δανεισμού του υλικού της Βιβλιοθήκης.

    Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να χρησιμοποιεί τη βιβλιοθήκη, που βρίσκεται στο ισόγειο του παλαιού κτιρίου

 

βιβλιοθήκης στη διάθεση του κοινού. 
        Για να σας διευκολύνουμε στη χρήση του πλούσιου υλικού της βιβλιοθήκης, υπάρχουν ειδικές εκδόσεις της Βιβλιοθήκης για την ενημέρωσή σας. Θα βρείτε έντυπα σχετικά με τη βιβλιοθήκη και τα δικαιώματα και της υποχρεώσεις των μελών, έντυπα με οδηγίες για το πώς χρησιμοποιούνται οι ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, καθώς επίσης και έντυπους κατάλογους των περιοδικών και του οπτικοακουστικού υλικού που διαθέτουμε.


(Μεσογείων 396),  καθημερινά από 9:30 έως 13:30. 
Στη βιβλιοθήκη θα βρείτε πάνω από 21.000 τόμους βιβλίων,  έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά που αφορούν κυρίως στην εκπαίδευση, καθώς και πολλές άλλες πληροφοριακές..πηγές. Επίσης υπάρχουν 4 σταθμοί πολυμέσων (Η/Υ) στον ημιώροφο της

Με στόχο την εξοικονόμηση του πολύτιμου χρόνου σας, σας ενημερώνουμε ότι έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης και από τον επαγγελματικό και προσωπικό σας χώρο,  μέσω  του Διαδικτίου  από την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης (www.pi-schools.gr/library)
Έχετε, δηλαδή, πρόσβαση στους καταλόγους της βιβλιοθήκης για αναζήτηση βιβλιογραφίας, στα ηλεκτρονικά περιοδικά της 
Heal-Link, καθώς επίσης και στα παραπάνωενημερωτικά φυλλάδια, που θα τα βρείτε στην ενότητα Βοήθεια και Οδηγίες της ιστοσελίδας μας.


Δυνατότητες του Ηλεκτρονικού Καταλόγου της Βιβλιοθήκης

GEOPAC

Από τα τερματικά της βιβλιοθήκης, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα GEOPAC, μπορείτε να κάνετε
αναζήτηση σε πολύ μεγάλο αριθμό ελληνικών και ξένων βιβλιοθηκών, που διαθέτουν συμβατά βιβλιοθηκονομικά συστήματα, και η αναζήτηση αυτή να γίνεται ταυτόχρονα σε πολλούς καταλόγους. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το

Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Κολλέγιο Αθηνών, Carnegie Mellon, Cornell, Library of Congress, MIT κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες απευθυνθείτε στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης.


 

Επόμενη Σελίδα