Σελίδες
10η
11η

ΣΕΛΙΔΑ  5

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Μασάρων κ. Ζερβό

Το σχολείο μας είναι μικρό τι μπορείτε να κάνετε γι' αυτό;
Το σχολείο μπορεί να μην είναι μεγάλο αλλά θα γίνει μεγάλο με τη συμπαράσταση τη δική σας, Πάντοτε θα είμαι στο πλευρό σας για οτιδήποτε χρειάζεστε.
Θα θέλατε αργότερα να γίνετε δήμαρχος;
Δε φιλοδοξώ  να γίνω δήμαρχος. Μπήκα στην πολιτική γιατί αγαπάω το χωριό μου και γι' αυτό είμαι και κοντά σας. Είμαι χωριανό σας, είμαι ο πατέρα σας μπορεί να είμαι και ο παππούς σας  Όπως κάθε πατέρας κάθε παππούς θέλει το καλό των παιδιών του.
Τι σας έκανε να θελήσετε να γίνεται πρόεδρος του χωριού μας;
Ισχύει και εδώ η προηγούμενη απάντηση που έχω δώσει. Είναι η αγάπη για το χωριό μου. Τίποτε παραπάνω. Δε φιλοδοξώ για τίποτε περισσότερο, εξάλλου είναι μεγάλη η ευθύνη που έχω πάρει για την προεδρία του χωριού μου, και ελπίζω να φανώ αντάξιος στην εμπιστοσύνη του κόσμου.
Το παλιό σχολείο τι θα γίνει;
Πάντοτε θα παραμείνει όπως έχει χωρίς να αλλάξει σε τίπο

τα γιατί είναι το στολίδι του χωριού , είναι η ιστορία του χωριού.
Με το σιντριβάνι της πλατείας τι θα γίνει;
Ίσως να μην λειτουργήσει σαν σιντριβάνι γιατί από την κατασκευή του ήταν προβληματικό . Το πρόγραμμά μας είναι να το κάνουμε μια μικρή ζαρντινιέρα που θα τη στολίσουμε με διάφορα λουλούδια  .
Τώρα που ο δήμος μας είναι μεγάλος πως λειτουργεί;
Ο Δήμος λειτουργεί με βάση τον Καποδίστρια. Σήμερα είμαστε αρωγοί θέλω να πω βοηθοί του δήμου ή ένα κομμάτι του δήμου. Λειτουργεί σαν ενιαίος δήμος αλλά πάντοτε με την συμπαράσταση των τοπικών αρχών.
Οι παιδικές χαρές είναι επικίνδυνες τι μπορείτε να κάνετε γι' αυτό;
Οι παιδικές χαρές όπως βλέπετε είναι τυποποιημένες Εγώ το επικίνδυνες δε θα το βάλω επικίνδυνες. Επικίνδυνα παίζουν οι μικροί. Εγώ θα ήθελα την προσοχή των παιδιών και σεβασμό προς τις παιδικές χαρές για να υπάρχουν και να παίζουν τα παιδιά. Οι παιδικές χαρές δεν φτιάχτηκαν επικίνδυνες για να χτυπήσουν τα παιδιά αλλά έχουν προβλεφθεί για να παίζουν τα

παιδιά για να χαίρονται.
Γίνεται οι δρόμοι του χωριού να στρωθούν με άσφαλτο
Νομίζω χωρίς να είμαι απόλυτος το 80% είναι στρωμένοι με άσφαλτο . Τα υπόλοιπα κομμάτια έχουμε στόχο να τα τακτοποιήσουμε.
Το καινούργιο νηπιαγωγείο πότε θα είναι έτοιμο;
Ελπίζω στην νέα σχολική περίοδο να πάνε τα παιδιά στο χώρο που θα τους εξυπηρετήσει καλύτερα. Κάθε χώρος που μαθαίνουν τα παιδιά, είτε μικρός είτε βελτιωμένος είναι,  δεν παίζει και  τόσο μεγάλο ρόλο. Εκείνο που έχει σημασία είναι η διάθεση και η δίψα που έχει ο καθένας μας για να μάθει.
Πως θα πείθατε ένα μαθητή να ασχοληθεί με τα κοινά του τόπου του;
Αυτή τη στιγμή δημοσιογραφία κάνετε και η δημοσιογραφία είναι ενασχόληση με τα κοινά. Για να τον πείσω δε χρειάζονται λόγια, χρειάζεται να θέλεις. Χρειάζεται να έχεις αγάπη για το αντικείμενο που ασχολείσαι και να έχεις και ένα καλό αποτέλεσμα. Μόνο αν αγαπάτε την πολιτική θα γίνεται καλοί πολιτικοί.

Ταξιδεύοντας με ένα καράβι

Πάντα μου άρεσαν τα ταξίδια με τα καράβια. Έτσι όταν μου είπε ο πατέρας μου ότι θα πηγαίναμε στην Κρήτη για διακοπές τρελάθηκα από τη χαρά μου.
Το καράβι σφύριξε δυνατά τρεις φορές και έτσι άρχισε το ταξίδι. Εγώ αμέσως ανέβηκα στον εξώστη για να βλέπω τη θάλασσα. Ένα βαθύ αφρισμένο αυλάκι άφηνε πίσω του το

καράβι καθώς έτρεχε πάνω στα νερά χτυπώντας τα με την κοιλιά του. Τα δελφίνια χοροπηδώντας πάνω στο νερό κυνηγούσαν το καράβι ασταμάτητα .  Οι γλάροι μας κρατούσαν συντροφιά σε όλο το ταξίδι μας. Καθώς παρακολουθούσα το απέραντο γαλανό της θάλασσας σαν από βαθύ ύπνο με ξύπνησε το σφύριγμα του καραβιού που έμπαινε στο λι

Σελίδες
10η
11η