Λειτουργίες

H βιβλιοθήκη είναι ανοικτή για το κοινό 9:30 - 13:30. Είναι δανειστική μόνο για το προσωπικό του Π.Ι.

Στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης έχουν εγγραφεί 21.500 τόμοι ως το τέλος Δεκεμβρίου του 2001.
Διαθέτει αυτοματοποιημένο βιβλιοθηκονομικό σύστημα που επιτρέπει στον χρήστη
Εύκολη και γρήγορη αναζήτηση στον κατάλογο της συλλογής μέσω OPAC (on-line public access), έστω και αν είναι διαθέσιμα ελάχιστα μόνο στοιχεία του υλικού
Ταυτόχρονη βιβλιογραφική αναζήτηση στους καταλόγους άλλων συνδεδεμένων βιβλιοθηκών μέσω GEOPAC
Αναζήτηση στη βάση δεδομένων του Δελτίο Εκπαιδευτικής Αρθρογραφίας, όπου ο χρήστης μπορεί να εντοπίσει τα άρθρα (ελληνικά) που τον ενδιαφέρουν και στη συνέχεια να βρει το ίδιο το άρθρο στη συλλογή περιοδικών της βιβλιοθήκης.

Με το σύστημα αυτό γίνονται πλέον οι εργασίες της βιβλιοθήκης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστού με πιο αποδοτικό τρόπο, όπως

Δανεισμός βιβλίων
Παραγγελίες και παραλαβές νέων τίτλων
Καταλογογράφηση
Οικονομική και ποιοτική παρακολούθηση της συλλογής
Από τον Δεκέμβριο του 1999 είναι δυνατή η πρόσβαση στον κατάλογο της βιβλιοθήκης μέσω Διαδικτύου. Θα μπορεί, δηλαδή, και ο απομακρυσμένος χρήστης, να κάνει βιβλιογραφική και αρθρογραφική έρευνα στον κατάλογο της βιβλιοθήκης, στη διεύθυνση: http://www.pi-schools.gr/OPAC.html.
Γίνεται υποστήριξη και ενημέρωση των επισκεπτών της βιβλιοθήκης στη χρήση του καταλόγου.
Οργανώνεται εκπαίδευση του προσωπικού του Π.Ι. στη χρήση του καταλόγου και στην αξιοποίηση διαφορετικών πηγών πληροφόρησης.
Γίνονται αναζητήσεις στις βάσεις δεδομένων στις οποίες είναι συνδρομητής η βιβλιοθήκη με την συμπλήρωση ειδικού εντύπου από τον χρήστη.
Έχει γίνει σύνδεση με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης μέσω της οποίας έχουμε, μεταξύ άλλων, πρόσβαση στον συλλογικό κατάλογο περιοδικών και δυνατότητα για παραγγελίες άρθρων.
Η βιβλιοθήκη εκδίδει ενημερωτικό υλικό, (π.χ. "Τα Νέα της Βιβλιοθήκης", θεματικοί κατάλογοι κ.ά.) Η ενημέρωση αυτή παρέχεται και από τη σελίδα της βιβλιοθήκης στο Διαδίκτυο.
Αναπτύσσει υλικό σε συμβατική και ηλεκτρονική μορφή υποστηρικτικό της λειτουργίας της βιβλιοθήκης και του Π.Ι. (π.χ. Θησαυροί, Ευρετήριο Συνεδριάσεων των Τμημάτων του Π.Ι. κ.ά.).

 

 

 
 
[Αρχή][Συλλογές][Πληροφορίες][Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη][Ανακοινώσεις][Επικοινωνία]
   
2000 Βιβλιοθήκη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Μεσογείων 396, 153 41 Αγ. Παρασκευή τηλ. 601 4206 e-mail: bibl@pi-schools.gr