[Αρχή][Συλλογές][Πληροφορίες][Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη][Ανακοινώσεις][Επικοινωνία]

«Οι αναλφάβητοι του 21ου αιώνα δεν θα είναι αυτοί που δε θα μπορούν να διαβάσουν και να μάθουν, αλλά αυτοί που δε θα μπορούν να μάθουν, να ξεμάθουν και να ξαναμάθουν»
Alvin Toffler

Έγιναν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του Π.Ι.

ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και νυν Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Δ. Δενιόζος και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του Π.Ι.
Την εναρξη των εγκαινίων έκανε  Ο τότε πρόεδρος του Π.Ι. καθηγητής
Θ. Εξαρχάκος ο οποίος και  και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για  τις  δραστηριότητες που  είχε  αναπτύξει το Π.Ι.  κατά  το  τελευταίο  χρονικό διάστημα.

  Στη σύντομη ομιλία του ο Υπουργός Παιδείας, αφού υπογράμμισε τη συμβολή όλων των παραπάνω παρισταμένων στη σημαντική εξέλιξη που παρουσιάζει σήμερα η βιβλιοθήκη του Π.Ι, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη, όπως διαμορφώθηκε "  … ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις των νέων τεχνολογιών, που είναι ο τρόπος για να έχουν οι βιβλιοθήκες ένα λαμπρό μέλλον" κι ακόμα είπε ότι "… αν έχει νόημα η ενασχόληση όλων μας με την παιδεία, είναι για να διαφυλάσσουμε και να προάγουμε τελικά την αγάπη στη γνώση, που καθιστά το βιβλίο, δηλαδή το φορέα της γνώσης, αγαθό…"

Συμφωνούμε και…  προσπαθούμε

   Στις 12 Ιουνίου, Δευτέρα απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του  έργου αναβάθμισης της βιβλιοθήκης του Π.Ι.
   
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Πέτρος Ευθυμίου, ο Ειδικός Γραμματέας Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. κ. Δ. Χαλκιώτης, ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Βιβλιοθηκών κ Ν. Ζαχαρόπουλος,

> Σελίδα 2